Vertrouwenspersoon

De kracht van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. De omgang met elkaar, de communicatie met elkaar en de manier van leidinggeven, zijn van essentieel belang voor het realiseren van een veilige en integere werkomgeving. Ongewenste omgangsvormen en integriteitsproblemen kunnen grote schade aanrichten aan medewerkers en de reputatie van een bedrijf. Het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon  kan dit voorkomen.

 

Extern vertrouwenspersoon inhuren

Organisaties zijn sinds 2020 bij wet verplicht een veilig en integer werkklimaat te garanderen voor hun medewerkers. Maar een veilig werkklimaat is niet alleen belangrijk voor de medewerkers, ook voor de organisatie is dit van wezenlijk belang, want wanneer iedere medewerker vanuit authenticiteit kan bijdragen aan de missie en doelstelling van de organisatie zal de kans op succes vergroot worden.

 

Vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon is bij uitstek betrouwbaar

 

Het is belangrijk dat medewerkers iemand in vertrouwen kunnen nemen over ongewenst gedrag of ongewenste intimiteiten op de werkvloer. Denk hierbij aan seksuele intimidatie, pesten, agressief gedrag of discriminatie zijn. Steeds meer organisaties en bedrijven erkennen dat een extern iemand meer vertrouwen wekt dan iemand uit de organisatie zelf.

 

De vertrouwenspersoon kan ook een signalerende en adviserende rol bekleden richting de directie van een bedrijf. En uiteraard is een informerende rol richting de medewerkers ook een taak van de vertrouwenspersoon.

Wilt u meer informatie over de rol van een vertrouwenspersoon of een extern vertrouwenspersoon inhuren? Bel dan 070-3457763 of  vul het contactformulier rechts op deze website in.

  Contact & informatie

  Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van spoor 2 re-integratie?
  Bel dan 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *

   

  Waarom een vertrouwenspersoon?

  Het succes van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken en de omgang met elkaar. Maar dat niet alleen. Ook de wijze van leidinggeven is van groot belang voor het realiseren van een gezond werkklimaat en een goed product. Ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen doen grote schade aan medewerkers en organisatie. Het is daarom van belang dat medewerkers de mogelijkheid hebben om ongewenst gedrag te kunnen melden bij iemand die ze in vertrouwen kunnen nemen.