Gratis UWV-scan

Om loonsancties van het UWV te voorkomen is het van belang om te weten of u als werkgever voldoet aan de Wet Verbetering Poortwachter (WVP). De Wet Verbetering Poortwachter is er om zieke werknemers weer zo snel mogelijk terug te laten keren op het werk en bevat regels waaraan werkgever en werknemer zich moeten houden . UWV beoordeelt na 104 weken ziekte of de werknemer in aanmerking komt voor een WIA-uitkering.

 

Spoor 2 traject en UWV

Wanneer er onvoldoende inspanningen zijn geweest om de werknemer terug te laten keren in zijn werk, of wanneer er onvoldoende is gedaan om werknemer te begeleiden richting werk elders (spoor 2), kan UWV een loonsanctie opleggen. In dat geval moet de werkgever het loon van de werknemer doorbetalen. Het is dus van groot belang de Wet Verbetering Poortwachter goed uit te voeren en het re integratiedossier van uw werknemer op orde te hebben. Om er zeker van te zijn dat u geen zaken over het hoofd heeft gezien of om het
re integratiedossier van uw werknemer te controleren kunt u gebruik maken van onze gratis UWV-scan. Wij analyseren het re integratiedossier van uw werknemer en controleren of u (op tijd) de juiste stappen heeft ondernomen. Daar waar nodig adviseren wij u het
re integratietraject bij te stellen of te wijzigen.

 

Let wel: de UWV-scan is altijd op basis van de door u aangeleverde stukken. Aan onze eventuele adviezen, conclusies en verbetervoorstellen kunnen geen rechten worden ontleend! Ook uw werknemer dient toestemming te geven voor onze UWV-scan.

 

Vrijblijvende analyse re-integratiedossier

Wilt u ook een gratis analyse van het
re integratiedossier van uw werknemer? Neem dan contact op met Re integratiebureau Werkcontact, telefoonnummer: 088-033 30 08. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier rechts op deze pagina of een E-mail sturen aan: info@werkcontact.nl.

 

Kijk voor een schema wet poortwachter hier.

 

spoor 2 re-integratie

Re-integratiebureau Werkcontact is lid van de Organisatie Voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL). Klik voor meer informatie over outplacement hier.

  Contact & informatie

  Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van spoor 2 re-integratie?
  Bel dan 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *

  Onze trajecten en rapportages voldoen ruimschoots aan de eisen in de Wet Verbetering Poortwachter