Stress coaching

Indien een medewerker door stressklachten uitvalt in zijn (of haar) functie en er een risico is op langdurig verzuim, is vroegtijdig ingrijpen geboden. Middels een snelle interventie kan langdurig verzuim worden voorkomen.

 

De stress coaching module van Werkcontact kan helpen bij het creëren van rust en overzicht.

 

Deze module is geschikt voor medewerkers die beter willen omgaan met stress ten gevolge van hun werk. Het doel is te onderzoeken hoe de medewerker onder stressvolle omstandigheden goed kan blijven functioneren en vitaal kan blijven zonder dat deze stress ervaart.

 

Er kunnen periodes in iemands leven zijn dat stress er gewoon bij hoort. Zoals rond een scheiding, bij gezinsuitbreiding of bij het vinden van balans tussen werk en privé. Vaak hoort werkdruk en stress ook bij een baan met veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld als je manager bent of een baan waarbij de medewerker werkt mmet deadlines.

Omdat stress vaak niet te voorkomen is, kan de medewerker maar beter leren hoe deze ook onder stressvolle omstandigheden in balans blijft. Deze module is geschikt voor medewerkers die ondersteuning willen bij het leren omgaan met stress en hoe je als medewerker autonoom en in balans blijft.

 

Tijdens deze module komen de volgende hoofdthema’s aan bod:

 

• Loopbaanheroriëntatie

 

• Wat is stress?

 

• Situatieanalyse en persoonlijke verkenning

 

• Bepalen doelstelling en aanpak

 

• Praktisch oefenen met het geleerde in de praktijk

 

Na afronding van deze module kan de werknemer omgaan met stress en kan deze ontspannen functioneren.

 

Meer informatie?

Neem contact op met Joep Herni van Werkcontact. Hij is te bereiken via het contactformulier op deze website of onder telefoonnummer 070-3457763 of 06-14759412.

  Contact & informatie

  Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van spoor 2 re-integratie?
  Bel dan 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *