Op deze pagina treft u recente nieuwsberichten van Werkcontact:

 

9-8-2018 Vernieuwde websites Werkcontact online

Werkcontact heeft haar websites vernieuwd en verder uitgebreid. Via de websites is het nu o.a. mogelijk om in te loggen op ons loopbaanplatform Carrièresite.nl.

 

10-12-2016: Vaststelling duurzame arbeidsongeschiktheid

Bij een WIA keuring beoordeelt de verzekeringsarts van UWV de prognose van de arbeidsbeperkingen van de zieke werknemer. Hiervoor geldt het uitgangspunt de medische situatie zoals die is op het moment van de beoordeling en of de verbetering van de belastbaarheid is uitgesloten. Duurzame arbeidsongeschiktheid is ook gedefinieerd, in de beschikking van UWV wordt aangegeven of herstel is uitgesloten of dat er sprake is van zeer geringe kans op herstel.

 

Bij een progressief ziektebeeld zonder behandelmogelijkheden of een stabiel ziektebeeld zonder behandelmogelijkheden gaat men ervan uit dat verbetering van de belastbaarheid is uitgesloten. Als verbetering van de belastbaarheid niet is uitgesloten, beoordeelt de verzekeringsarts van UWV in hoeverre de eventuele verbetering in het eerstkomende jaar kan worden verwacht. Is verbetering van de belastbaarheid niet binnen de termijn van een jaar te verwachten, dan beoordeelt de verzekeringsarts of en in hoeverre er na het eerstkomende jaar nog verbetering kan worden verwacht. In die gevallen dat van een behandeling vaststaat, dat deze pas op langere termijn tot resultaat kan leiden zal ook pas op termijn een verbetering van de belastbaarheid kunnen optreden. Als op langere termijn geen verbetering is te verwachten door behandeling en verbetering van de belastbaarheid niet of nauwelijks zal optreden worden arbeidsbeperkingen duurzaam genoemd.

 

16-08-2016: Rol werkgever bij WIA-aanvraag uitgelegd

Wat moet u als werkgever doen bij een WIA aanvraag? In de 88e ziekteweek krijgen werkgever en werknemer een  brief over de aanvraag WIA. De werknemer vraagt zelf de WIA-uitkering aan via de website van UWV (uwv.nl). Dit moet hij uiterlijk in de 93e ziekteweek doen. De werkgever moet er voor zorgen dat de werknemer kopieën van het re-integratieverslag ontvangt. Lees verder >>

 

16-12-2015: overname BKO Weert

Werkcontact neemt per 1 januari 2016 de activiteiten van het in Weert gevestigde Beroepskeuze Online over. Beroepskeuze Online is sinds 2003 actief op de markt van online testen en heeft voornamelijk klanten die deze testen voor professioneel gebruik inzetten.

  Contact & informatie

  Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van spoor 2 re-integratie?
  Bel dan 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *